Om Hyttans hemligheter

Löa hytta rymmer många hemligheter, spännande livsöden och skrönor men även tekniska små underverk och kluriga lösningar.

Vårt mål är att skapa en mötesplats för upplevelser och kunskap kring hyttans genuina och välbevarade Bergslagsmiljö. Vi vill också bidra till att intressen inom t ex teater, dans, musik, måleri och olika hantverk utvecklas.

Startskottet för vår familjeföreställning Hyttans hemligheter gick nu 1 juli (2017) då det var premiär på vår teatervandring genom hyttan. Hyttan har förvandlats till en scen för en dramatiserad berättelse i form av en upplevelsepromenad.

Berättelsen  handlar om de olika människorna som bodde och arbetade vid en bergsmansgård under en tid då hyttan var igång för fullt och utgjorde ett självklart centrum i byn. Karaktärerna gestaltas delvis av skådespelare men det finns också fiktiva gestalter som skapas med hjälp av ljud- och ljusteknik.

Konstnärlig ledare är Helena Brusell som har många års erfarenheter från liknande evenemang med Trolska skogen uppe i Mellanfjärden. Helena har även de sista åren varit med och arbetat med Löas välbesökta utomhusteater Trollstigen.
Arrangörer: Löa Hembygdsförenings Teatersektion

  

Designed in WordPress by Liw Design