Besök oss

GÖR EN UTFLYKT TILL LÖA I SOMMAR!

Familjeteatern Hyttans Hemligheter är den självklara höjdpunkten på ett besök till vår idylliska Bergslagsby, Löa! Men i Löa finns förstås en massa annat att göra som att bada vid sandstrand eller från badbrygga, gå på kafé, spela minigolf, gå på loppis, gå på skattjakt, ta en flottur, vandra längs ån eller i de djupa skogarna m.m.

Men visst är Hyttans Hemligheter något alldeles extra! Ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner. Du vandrar omkring bland masugn, rostugn, kolarkoja, broar, smedja och vattenhjul omgiven av strömmande vatten i en vacker Bergslagsidyll. Där möter du bland annat hyttspöket Anna, luffaren Fargo, smeden Sylvester och den skojiga figuren Mira-Maja som berättar om hyttans hemligheter på ett levande sätt så att du själv blir indragen i det spännande, mystiska äventyret. Ho, ho, hooo…..

"Vad är det förresten som glittrar där i botten på Löaån? Inte kan det väl finnas spöken på riktigt och varför är Luffaren så hemlighetsfull och smeden så rädd? Vem har flyttat in i kolarens koja och vad gömmer sig i skattkistan?